dijous, 8 d’abril del 2010

L'exercici durant l'embaràs redueix el pes del recent nascut


Realitzar exercici regularment durant l'embaràs condueix a una xicoteta reducció en el pes del bebé al nàixer, segons un estudi realitzat en la Universitat de Nueva Zelanda. El treball també mostra que aquest exercici no restringeix el desenvolupament de resistència a la insulina de la mare.

Segons el autor de l'estudi, aquests descobriments mostren que l'exercici aeròbic habitual altera l'ambient maternal, d'alguna manera que impacta la estimulació de nutrients del creiximent del fetus, donant lloc a un pes molt reduït després del naixement. Però, si un tamany gran en el naiximent està associat en un major risc d'obesitat, aleshores aquesta reducció en el pes podría tindre beneficis a llarg plaç sobre la salut en els fills al disminuir aquest risc.

L'estudi evalua els canvis en la sensibilitat de la insulina en respota a l'exercici aeròbic durant l'embaràs La resistència a la insulina maternal és essencial per a augmentar la disponibilitat de nutrients al fetus i s'ha associat amb el tamany en el naixement.
L’exercici redueix la resistència a la insulina però una disminució important podria afectar de forma negativa a l’embaràs al restringir de forma greu la nutrició fetal. No obstant això, els resultats mostren que l’exercici durant l’embaràs no podrueix la mateixa reducció en la resistència a la insulina que en les persones no embaraçades.

En aquest treball, s'assignaren 84 mares primerenques a un grup d'exercici diferent. Primer utilitzaren bicicletes estàtiques i s'indicà un màxim de cinc sessions de 40 minuts d'exercici aeròbic per setmana.

Aquesta insensibilitat a la insulina s'evaluà les setmanes 19 i 34-36 de gestació utilitzant una prova de tolerancia a la glucosa intravenosa. El pes i l'índex de massa corporal es mesuraren dintre de les 48 hores després del naixement.

Per conclusió, l'exercici no va tenir efecte sobre el pes matern durant la fase avançada d'embaràs ni sobre la resistència a la insulina.

El resultat d'aquesta investigació resultà siguent que els nadons de les mares les qual havien fet exercici pesaren 143 grams menys que els altres. No obstant això, l'activitat de la mare no va tenir ninguna repercusió en la estatura dels recents nascuts.



Font d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada