dimecres, 7 d’abril del 2010

Opcions definitives per a no tindre fills.

Moltes dones acudeixen a la consulta del seu ginecòleg buscan algun mètode anticonceptiu, ja que no volen tindre més fills. Existeixen altres mètodes a més de la lligaura de trompes, com poden ser les tècniques per histeroscòpia, que es realitza a través de la vagina.
El mètode més utilitzat per provocar esterilitat es la "lligadura", aquest procés tracta de realitzar dos talls en l´abdomen per introduir el laparoscopi, i per tant impedir la fecundació de l´òvul.
Actualment per poder realitzar aquest procediment s´utilitza la cauteració , que consisteix en cremar una part de les trompes. L´objectiu dels experts es crear una bona cicatriu una vegada hagen transcorregut tres mesos, per tant, aquesta cicatriu serà la causant de la infertilitat.
Aquesta pràctica a més d´evolucionar molt, encara requereix anestèsia, un ingrés, i la realització al quiròfan.



Una opció menys invasiva.
La histeroscòpia es un procediment menys invasiu que l'anterior. En aquest procediment els metges accedeixen a les trompes a través de la vagina, sense anestesiar i a més, a diferecnia de l´anterior es realitza a la consulta.
Eduard Ariona, cap del servici d'Obstetrícia i Ginecologia, afirma que aquest mètode pot sustiutir a la lligadura de trompes . Junt al seu equip de treball , son els espanyols més experimentats en un d´aquestos mètodes anticonceptius: l'Essure.
Aquest dispositiu ( el Essure ) bloqueja el pas de l´òvul i els espermatozous, impedint la fecundació. Per tal de ser efectiu es necesari uns tres mesos.
A diferencia de la lligadura de trompes, aquest mètode es més car, però conjuntament resulta més rentabe ja que no es necesari l'anestèsia, l´ingrés i el quiròfan.També cal destcar que es més eficàs.



Un tapó que impedix la fertilització.
Un altre dispositiu es el : Adiana ; es similar al d'Essure, però en aquest cas s´introdueixen una especie de tapons, del tamany d´un gra d´arròs.
Des del punt de vista de Javier Haya, el futur de l'anticoncepció permanent passa per la histeroscopia, concretament pel mètode Adiana, ja que es més segur, i més barat que l'Essure.









Noticia original

1 comentari:

  1. Comente a aquest post, per que tracta un tema recent en la vida quotidiana i a més, pense que és interesant sobretot a les dones que ja tenen una familia i no volen tindre més fills. Realment és mes rentable que utilitzar altres mètodes anticonceptius com és el cas del preservatiu, o la píndola diaria, etc ja que aquestos mètodes són renovats cada més. Per aquesta raó m'agradat aquest post i el video inclós.

    ResponElimina