diumenge, 25 de novembre del 2018

Una futura cura del SIDA




Un equip d'investigadors de l'Institut de la Sida de la Universitat de Hong Kong ha anunciat que hi pot haver trobat una "cura funcional" per al VIH, el virus que causa la sida, un gran avanç que podria suposar que un nou anticòs sigui utilitzat tant per la prevenció com per al tractament.

La investigació duta a terme per l'equip del professor Chen Zhiwei arriba, mentre la Xina afronta un creixent epidèmic entre grups d'alt risc, incloent a homes que tenen relacions sexuals amb homes i treballadors sexuals.

El descobriment de Chen, que ha estat testat en models experimentals, mostra que el nou anticòs pot ajudar a controlar el virus i eliminar les cèl·lules infectades. L'anticòs seria capaç de tractar totes les varietats de VIH, ha explicat Chen, ja que no hi ha una vacuna per tractar els diferents tipus de virus de VIH. "El nostre anticòs biespecífic recentment descobert funciona per a tots ells, així que és una gran diferència".

En aquest sentit, ha apuntat que una "cura funcional" significa que el nivell del virus seria tan baix com per ser indetectable en el cos, sempre que els pacients continuïn posant-injeccions de l'anticòs, potser cada tres mesos o amb menor freqüència.


Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada