divendres, 23 de novembre del 2018

La missió Insight, amb un instrument espanyol a bord, arriba a Mart aquest dilluns 26 novembre 2018

Després d'un vertiginós viatge de tot just sis mesos i mig, el proper dilluns 26 de novembre es produirà l'arribada a Mart de la missió Insight de la NASA.A bord d'aquesta nau viatja l'instrument TWINS, un conjunt de sensors mediambientals desenvolupat pel Centre d'Astrobiologia. Insight serà la novena missió de la NASA que aterri a la superfície del planeta vermell. 


En aquesta ocasió, es tracta d'un explorador que estudiarà al llarg d'un any marcià l'estructura i els processos geofísics interiors de Mart, el que ajudarà a entendre com es van formar els planetes rocosos del sistema solar fa més de 4.000 milions d'anys. Mart és el candidat ideal per a aquest estudi. És prou gran com per haver patit la major part dels processos inicials que van donar forma als planetes rocosos, però es prou petit com per haver conservat les empremtes d'aquests processos geofísics fins a l'actualitat; al contrari que la Terra.

La instrumentació científica de la missió està composta per quatre instruments. El primer és el SIS,un sismògraf que registrarà les ones sísmiques.El segon és el HP3, una sonda-trepant que perforarà  amb profunditat i  mesurant la quantitat de calor que hi ha a l'interior.
A més, està l'instrument RISE, que proporcionarà informació sobre el nucl.
I, finalment, porta a bord l'instrument TWINS que compta amb dos sensors per caracteritzar la direcció i velocitat del vent i dos sensors de temperatura de l'aire.Els primers dies marcians TWINS caracteritzarà l'entorn tèrmic i els patrons de vent de la zona d'aterratge.Un cop desplegats els instruments principals en la superfície, TWINS s'encarregarà de supervisar els vents.Finalment, les dades mediambientals obtinguts per TWINS es compararan amb les registrades per REMS.



NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada