dimarts, 20 de novembre del 2018



Trobat un mètode per a evitar recaigudes del càncer més comú

Científics d'Espanya i Bèlgica han dessarrollat una tècnica per a evitar la recaiguda del càncer de pell de cèl·lules basals (tumor més freqüent) Este càncer suposa el 80% de tumors cutanis. Espanya és un dels països europeus de major incidència d'estos tumors relacionats amb la radiació solar, registra uns 54.000 casos a l'año.Desde 2012 hi ha un fàrmac que elimina les lesions, però reapareixen als sis mesos en un 25% dels pacients. Un estudi publicat hui desvela la utilització del fàrmac amb nom comercial Erivedge.Al contrari que altres tractaments del càncer, que ataquen a les cèl·lules que es dividixen de forma ràpida, este fàrmac accelera la maduració de les cèl·lules tumorals i promou la seua eliminació per la descamació natural de la pell.

En eixe estudi es va revelar que algunes cèl·lules que romanen latents durant el tractament són les que causen la reaparició de la malaltia.Els investigadors han demostrat en experiments amb ratolins que usant un segon fàrmac experimental que prohibix el pas per la via de senyalització, en combinació amb el tractament normal s'eliminen les lesions i s'evita la recaiguda. El treball també ha demostrat que estos també presenten les cèl·lules latents i que s'activa en elles la via de senyalització, per la qual cosa hi ha possibilitats que funcione en sers humans. Un altre equip de la companyia nord-americana Genentech, que fabrica el Vismodegib, publica resultats semblants en un altre estudi en la mateixa revista. En els casos en què no és possible la cirurgia i s'usa el fàrmac, el càncer sol reaparéixer als sis mesos i es generen resistències al tratamiento explica Eva Muñoz-Couselo, investigadora de l'Hospital Vall d'Hebron i coautora de l'estudi junt amb el seu col·lega Josep Taverner.


L'objectiu d'este estudi és trobar tractaments d'inhibidors combinats. el següent pas és començar a provar el clínic en pacients. També este fàrmac podria funcionar en altres tumors amb les mateixes caracteristiocas detalla. És possible que la doble inhibició descrita en el treball puga controlar la malaltia en pacients que necessiten este tractament.


Una intervención oncológica.
Link de la noticia original:                                                                                                        https://elpais.com/elpais/2018/10/08/ciencia/1538991826_599333.html

Noticias relacionadas:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada