dimecres, 21 de novembre del 2018

La NASA descobreix el planeta més semblat a la Terra trobat fora del Sistema Solar.





La missió Kepler de la NASA ha trobat al germà bessó, al reflex en el mirall, del matrimoni entre la Terra i el Sol. El satèl·lit, que òrbita al voltant del nostre estel a la recerca de nous mons, ha detectat el planeta més semblat en grandària a la Terra dins de la denominada zona habitable definida al voltant de cada estel

La pròpia NASA ha confirmat que aquesta troballa suposa l'exoplaneta número 1.030. Però en aquest cas la clau no està al planeta, sinó en l'estel. «Superterres a la zona de confort al voltant d'estels ja s'han trobat moltes vegades abans. Però l'interès d'aquesta troballa és que, a més de la grandària semblada del planeta amb la Terra, òrbita al voltant d'un estel semblant al Sol», explica David Barrado, investigador del Centre de Astrobiología (INTA-CSIC).

Els astrònoms utilitzen un concepte anomenat tipus espectral per saber la temperatura d'un estel determinat. En aquest cas, els experts de la NASA han pogut demostrar que l'estel al voltant de la qual òrbita el planeta recentment descobert -al que han batejat com Kepler-452b- és del tipus G2, és a dir, que està a uns 5.800 graus kelvin (uns 5.500 graus centígrads) de temperatura, igual que el nostre Sol.





Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada