diumenge, 25 de novembre del 2018

Un implant cerebral permet gestionar una tablet només amb el pensament


Resultat d'imatges de Un implante cerebral permite manejar una tablet sólo con el pensamiento


T5 és un home de 63 anys, pateix quadriplegia per una lesió medul·lar, pot parlar i conserva mínim, moviment en els seus dits. Tot i que no pot moure la mà, és capaç de moure qualsevol tablet a través d’impulsos del cervell. Un equip de científics als Estats Units ha desenvolupat una interfície cervell-ordinador anomenat ICO.

L’ICO, permet a les persones amb paràlisi d'operar directament un dispositiu només pensant en moure el cursor i clic. Funciona gràcies a un petit implant, colocat dins del còrtex motor. L'implant conté 96 microelectrodes que penetren entre 1 i 1,5 mm del còrtex y que reconeixen les senyals generades pel cervell abans de realitzar qualsevol acció motora. Una vegada identificat, es transmeten a través d'un cable a un ordinador en què algorismes descodifiquen els impulsos del cervell i els envien a un sistema Bluetooth configurat per funcionar com un ratolí sense cables.


En aquest cas els autors van connectar el ratolí directament a una tablet Google Nexus 9 i van demanar a T5 i a la resta de participants que realitzaren una sèrie de tasques. Fent coses com reproduir música, vore videos en Youtube o tocar el piano.

"Hem aplicat coneixements de Neurociència i neuroengineering per restaurar aquestes persones a la capacitat de controlar les tecnologies quotidianes que utilitzaven abans de la seva malaltia," explica Jaimie Henderson. "I és meravellós veure ls expressar-se o simplement trobar la cançó que voleu escoltar", reconeix ell. L'assaig clínic tenia tres participants: dos presentaven debilitat o pèrdua del moviment dels seus braços per l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), a més el pacient la qual paràlisi va ser causada per una lesió medul·lar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada