divendres, 23 de novembre del 2018

El segon exoplaneta més prop del Sistema Solar

Un equip d’astrònoms espanyols ha descobert el segon exoplaneta més proper al Sistema Solar. Aquest és un món molt gelat que orbita l’estrella Barnard, una enana roja, que està a 170º baix zero. Amb la nova generació de telescopis es podrà aconseguir una foto directa d’aquest planeta.


L’astrònom Edward Emerson Barnard va descobrir l’enana roja, que està a 6 anys llum de la Terra. Durant moltes dècades, es va pensar que hi havia un planeta en Barnard, on un any dura 233 dies. El planeta està a menys distància de la seua estrella que la Terra, però té menys energia perquè és més menut i inactiu, a part, aquest té un moviment cada vegada que fa una òrbita, i gràcies al moviment, s’ha aconseguit saber la massa mínima del planeta que és 3’2 vegades la Terra.

Els científics no saben molt sobre la seua composició, però es diu que podria ser un miniNeptú i probablement no és habitable. Aquest planeta, està suficientment prop de la Terra com per a poder-li fer fotos i veure si té atmosfera. Segons diu un astrònom de la universitat de Buenos Aires, és un gran pas per al desenvolupament de la ciència d’exoplanetes.


Noticia original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada