diumenge, 25 de novembre del 2018

Fan créixer teixit d'esòfag a partir de cèl·lules mare



Uns científics que treballen amb l'objectiu de reproduir en un laboratori tot el sistema gastrointestinal humà han aconseguit per mitjà de l'ús de cèl·lules mare pluripotents, cultivar un principi d'esòfag humà.


És l'avanç més recent de l'equip de Jim Wells, treballen noves formes d'estudiar defectes de naixement i malalties que provoquen problemes gastrointestinals. Estan creant nous mètodes de diagnòstic personalitzats i teràpies per a regenerar teixits gastrointestinals. És la primera vegada que s'aconseguix fer créixer teixit humà de l'esòfag exclusivament de cèl·lules mare pluripotentes, estes cèl·lules mare poden formar qualsevol tipus de teixit en el cos.


Altres malalties afecten l'esòfag i poden reduir la vida dels malalts o amenaçar-la. Totes estes necessiten millors tractaments i un coneixement més profund dels mecanismes genètics i bioquímics. Esta necessitat d'informació es pot satisfer per la capacitat de generar models funcionals, de teixit humà de l'esòfag que puga créixer a partir de les pròpies cèl·lules d'una persona.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada