dimecres, 28 de novembre del 2018

L'últim contra el càncer: radioteràpia amb protons que només ataca el teixit malalt.

La Clínica Universitat de Navarra ha presentat este este cap de setmana a Madrid la seua nova Unitat de Teràpia de Protons, que començarà a tractar pacients de càncer en el primer trimestre de 2020, i ha suposat una inversió de 40 milions d'euros. En un comunicat, este centre sanitari informa d'este projecte que incorpora, per primera vegada a Europa, un equip de tecnologia Hitachi, present en centres mèdics acadèmics de referència internacional en el tractament del càncer. Durant la presentació, el doctor Umberto Ricardi, director de la Societat Europea d'Oncologia Radioteràpica (ESTRE), ha subratllat la necessitat d'esta tecnologia per a aquells pacients que no són susceptibles de ser tractats amb radioteràpia convencional, que ha xifrat en un 25%.

La radioteràpia amb protons és la modalitat de radioteràpia externa de més precisió, que aporta una millor distribució de la dosi i, per tant, menor irradiació de teixits sans i menor risc de tumors radioinducidos, segons els experts. La seua menor toxicitat permet augmentar la dosi en el tumor quan siga necessari i, així, aconseguir un major control local de la malaltia.

La més precisió i menor toxicitat del tractament amb esta tecnologia fan que la teràpia de protons estiga especialment indicada per al tractament de xiquets i adults d'edat avançada amb malalties oncològiques situades en les zones més sensibles a la irradiació, com el cervell, la medul·la espinal o els ulls, entre altres. Les sessions de radioteràpia de protons tindran una duració estimada d'uns 25 minuts, la major part dels quals es destinen a la col·locació i posicionament guiat per imatge. El temps d'irradiació és, en la major part dels casos, inferior al minut.


NOTICIA ORIGINAL.

NOTICIES RELACIONADES:
Els 6 avanços més nous i esperançadors contra el càncer.
Els últims i prometedors avanços contra el càncer.

VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada