dilluns, 26 de novembre del 2018

Més trets inusuals d'un asteroide amb un estrany color blau


Un equip internacional, del Laboratori Lunar i Planetari dependent de la Universitat d'Arizona als Estats Units, ha completat una investigació sobre aquest anòmal cos celeste que és responsable de la pluja d'estrelles fugaces.

[Img #53420]

Phaethon es distingeix per dues raons: sembla ser un dels "més blaus" entre els asteroides o cometes amb tonalitat similar en el sistema solar; i la seva òrbita el porta tan a prop del Sol que la seva superfície s'escalfa fins a uns 800 graus centígrads, prou com per fondre l'alumini, els astrònoms també s'han sentit intrigats per Phaethon per altres raons. Té les qualitats d'un asteroide així com les d'un estel, a jutjar per la seva aparença i pel seu comportament.

Phaethon sempre apareix com un puntet al cel, igual que milers d'altres asteroides, i no com una taca borrosa amb una cua, com un estel. No obstant això, Phaethon és la font de les Gemínides, que són una pluja anual d'estrelles fugaces (meteors).

Aquests científics estan ara duent a terme observacions de 2005 UD, un altre asteroide blau petit del qual es creu que està relacionat amb Phaethon, per veure si comparteixen les mateixes propietats estranyes
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada