diumenge, 25 de novembre del 2018

Els alts tenen més risc de càncer, però la teua estatura no provocarà la malaltia

Al tindre més cèl·lules es produïxen més divisions cel·lulars i açò augmenta el risc que es reproduïsquen de forma anòmala



El nostre cos està format per un conjunt de més de 37,2 bilions de cèl·lules: una mitjana de dos bilions tixen la pell que protegix l'organisme de l'exterior, 711 milions d'osteocitos --las principals cèl·lules del teixit ossi donen forma a l'esquelet mitjà i al voltant de 360.000 milions componen el fetge d'un ser humà promedio... Però l'estadística enganya, no hi ha un fetge, un esquelet, un cor ni un ser humà estàndard. Uns cossos són més grans que altres, per la qual cosa tenen més cèl·lules i, segons un nou estudi, un desavantatge: ocasionen un major risc de càncer. El nombre de cèl·lules influïx directament en la probabilitat de patir esta malaltia, però només quan contribuïxen a l'altura, no en els casos d'obesitat.Per a arribar a esta conclusió, l'investigador va calcular primer l'augment teòric del risc de càncer en el cas que la malaltia estiguera relacionada amb l'altura. El resultat era d'un 10% més per cada 10 centímetres d'altura, una fórmula que s'obté amb mètodes estadístics que tenen en compte que alguns òrgans tenen més cèl·lules que altres i que certs teixits renoven els seus blocs constituents incessantment, mentres altres a penes ho fan. Després ha comparat l'increment teòric del risc amb què revelen quatre grans estudis de seguiment a pacients reals. La semblança és notable: estos treballs apunten a un augment de probabilitats del 13% en dones i al voltant d'un 11% en hòmens en comparació amb aquells l'altura dels quals es troba dins de la mitjana (1,62 metres per a elles i 1,75 per a ells) . Segons els seus càlculs, la teoria es complix en la pràctica.

Com més cèl·lules, major risc que alguna es reproduïsca anòmalament El treball detalla com la relació es complix en 18 dels 23 tipus de càncer analitzats (només els de pàncrees, esòfag, estómac i boca es van salvar de la correlació).

Video:
Noticia Original
Noticies Relacionades:
Noticia 1



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada