dijous, 22 de novembre del 2018

Dengue a Espanya: no hi ha motiu per a l'alarma

Sanitat ha detectat els primers casos de dengue en España. Dos familiars adults contagiaren la enfermetat en un viatge a Càdiz i Murcia en agost. Amb esta informació, una certa alarma es va escampar ràpidament entre els medis de comunicació i la població. Lo important amb aquestos casos és mantinde la calma ja que tenen el el risc de transmició molt baix. De fet l’aparició del dengue en España soles és questió de temps. Actualment van apareixer situación similars en altres paisos d’Europa. no hi ha res per a preocuparse.

Cada vegada hi ha més viatges que visiten zones tropicals, on el virus del dengue és endèmic és més endèmic, algunes persones tornen al seu país d’origen amb el virus en la sang. Quan arribe al seu país un mosquit tigre pica a la persona que està infectada i després pica a un altra i automàticament és molt difícil ja que el virus dura molt poc de temps a la sang.


De moment, la millor forma d'evitar el dengue és controlant la població de mosquits i establint mecanismes de vigilància al voltant dels casos importats de la malaltia. És important que quan es detecte un possible cas importat d'escarafalls o una altra malaltia transmesa per mosquit, el metge explique al pacient les recomanacions per a evitar que un mosquit local li pique durant el període de viremeua (per exemple, usar repel·lent de mosquits durant eixe període)

La possibilitat de tindre clean upbrots de dengue i altres malalties transmeses per mosquit com el chikingunya al nostre país augmenta cada vegada més. És per açò que és necessari invertir en el disseny de mecanismes de vigilància, control i resposta a la introducció d'estes malalties en el nostre territori.




Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada