diumenge, 25 de novembre del 2018

Un laboratori xinés aconsegueix que nasquen cries de ratolí sanes de dues mares



Un equip científic xinés ha obtingut ratolins sans de dues femelles usant cèl·lules mare i edició de gens específics. Les 29 cries vives de 210 embrions van tenir després la seua pròpia descendència per reproducció normal . D'altra banda els investigadors van usar una tècnica similar amb dos pares, però els nounats només van sobreviure un parell de dies.


Les 29 cries no són les primeres nascudes de dues mares, ja que en 2004 investigadors japonesos ho van aconseguir però amb un mètode menys reeixit ja que a les cries els faltava material genètic. En l'experiment també es van produir dotze ratolins vius a terme amb dos pares utilitzant un procediment similar però més complicat. Les cries de dos pares solament van sobreviure 48 hores, En 2011 es van obtenir resultats similars amb un mètode diferent.


Una de les investigadores assenyala que l'èxit d'aquest experiment no es pot generalitzar a tots els mamífers. I assenyala el problema dels éssers creats amb anormalitats greus encara que segueixen investigant amb aquestes tècniques.A més, aquest treball aporta nous coneixements per a l'estudi de l'empremta genòmica i l'avanç en la clonació animal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada