dilluns, 26 de novembre del 2018

Un LED de sílice produeix llum blanca com la del sol


 Un equip d'investigadors espanyols ha fabricat un LED amb nanopartícules de sílice luminiscents, un material derivat de la arena, capaç d'emetre llum similar a la del sol. La seua aportació fonamental és la producció de llum blanca, que destaca per la seua estabilitat, excel·lent qualitat i no danyar la vista.

L'alt contingut de llum blava que presenten els LED actuals pot ser perjudicial per a la retina humana, especialment per als xiquets, i presenta un impacte negatiu en la química del cervell.

El desenvolupament de noves nanopartícules de sílice que emeten llum és un dels camps més competitius, ja que a més de reduir l'impacte negatiu sobre la vista, poden fabricar de manera més respectuosa amb el medi ambient.

Les primeres nanopartícules de organometàl·lic-sílice d'emissió blanca, basades en la formació de punts organometàl·lic mesclats de color blau, verd i roig mostren una excel·lent estabilitat fotònica i tèrmica.
A més, la llum que emeten aquests nous díodes és molt similar a la llum solar, el que aconsegueix també que siga més saludable.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada