dissabte, 24 de novembre del 2018

La desaparició de les tortugues al planeta

Decenas de personas presencian la liberación de una tortuga boba en la playa de las Delícies, en Sant Carles de la Ràpita (Cataluña), el pasado año.


De les 356 espècies de tortuga amb un llinatge de més de 200 milions d’anys aproximadament el 61% estan amenaçades o extintes en temps moderns, per tant, les tortugues són el grup de vertebrats més amenaçades.

Els investigadors lamenten que l’opinió pública en general no reconeix la difícil situació de les tortugues, per aixó, l’article anomenat "On han anat totes les tortugues i per què importa?" no és simplement una crida per evitar que desaparegui un llegat biològic insubstituïble.

El descens de la població de tortugues també ha afectat a la biodiversitat de les zones on vivien, ja que la carn de les tortugues mantenia a espècies que s’alimentaven d’elles o dels seus ous, també, els seus cossos en descomposició distribuïen nutrients els quals eren vitals per al entorn. Finalment, les tortugues també regulaven les poblacions de plantes i animals que mengen, apart, les tortugues són necessàries per molts ecosistemes de platges i dunes(sobretot en aquells que siguin deficitaris en calci o fòsfor) ja que les tortugues tenen un lloc prominent en els cicles minerals d’aquests ecosistemes.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada