divendres, 23 de novembre del 2018

“El Duende”el nou planeta trobat en els confins del Sistema Solar




Uns astrònoms nord-americans han descobert un planeta molt xicotet d’uns 300 km de diàmetre anomenat “El Duende”. Es planteja la hipòtesi de que hi ha un nou planeta X molt més lluny que plutó.




El nou objectiu va ser denominat 2015 TG387, i va ser anunciat pel Centre de Planetes Menors de la Unió Astronòmica Internacional. Li han dit provisionalment “The Goblin”, ja que el nom provisional te les lletres TG i es va vore per primera vegada prop de la festa de Halloween. Aquest nou planeta està a unes dues vegades i mitja més lluny del sol que Plutó, també té una òrbita molt allargada. A part, mai s’acosta lo suficient als planetes gegants del sistema solar, com per a tenir interaccions gravitacionals amb ells.




"Estos objectes del denominada Núvol d'Oort Interna, com 2015 TG387, estan aïllats de la majoria de la massa coneguda del sistema solar, la qual cosa els fa immensament interesants”, explica Sheppard, un dels investigadors d’aquest planeta. “Es poden usar com a sondes per a comprendre el que està succeint en el bord del nostre sistema solar”.

Notícia 

Notícia Relacionada 1

Notícia Relacionada 2 

 

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada