dimecres, 28 de novembre del 2018

Descoberta una possible relació entre xoc de galàxies i creixement de forats negres

Per poc que se sàpia d'astronomia, tots som conscients de la relació entre forats negres i galàxies, ja que estos primers s'ubiquen en el centre de totes les galàxies permetent mantindre unides per la seua gran força gravitatòria. Ara bé, què implica el xoc de galàxies en este cas? En un estudi realitzat per especialistes de l'Institut d'Astrofísica de la Universitat Catòlica encapçalament per Ezequiel Treister junt amb un equip internacional de diverses institucions, publicat en la revista Nature i que ha analitzat un total de quasi 100 galàxies, s'ha descobert que el creixement d'un forat negre pot estar fortament relacionat amb un xoc de galàxies, fenomen relativament habitual en el nostre univers. El motiu? Podria estar en la voracitat dels forats negres. És a dir, que tant la formació de les galàxies com la creació de forats negres supermassius que s'ubiquen en el centre d'estos cúmuls d'estreles estan connectats.
choque de galaxias

A estes conclusions ha arribat l'equip investigador després de treballar durant 8 anys en un grup internacional d'astrònoms que han observat estos fenòmens tan violents del nostre univers. Segons els responsables de l'estudi, quelcom semblant succeirà en un futur molt llunyà quan la Via Làctia i Andròmeda, dos grans galàxies que estan en direcció de col·lisió, acaben per xocar, fusionant ambdós forats negres centrals creant una gran espiral i un forat negre supermassiu d'enormes proporcions. Però és possible que estos esdeveniments no tinguen lloc en tot tipus de col·lisions de galàxies. A esta conclusió van arribar després d'analitzar galàxies amb forats negres en procés de creixement amb altres inactives. També conclouen que aquells forats negres enfosquits, perquè estan coberts de gas i pols resultant de la fusió galàctica, tenen més probabilitats de formar part d'una dinàmica semblant en estes dinàmiques de col·lisió.
Ara, l'equip tracta de conéixer com es produïx este procés d'alimentació que amplia la grandària del forat negre i saber com és la seua interacció en el xoc de les galàxies.

NOTÍCIA ORIGINAL


NOTÍCIA RELACIONADA

NOTÍCIA RELACIONADA


VÍDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada