diumenge, 25 de novembre del 2018

La investigadora que portarà a Espanya la terapia miracle contra el cáncer

Judy Perkins ha esquivat dos vegades a la mort. La primera, fa 10 anys després d'un càncer de mama. La segona, fa a penes 20 mesos quan un tumor metastàsic en la mamella li va causar un càncer en el fetge de la grandària d'una pilota de tenis. Però Judy va haver de guardar en un calaix la llista de desitjos a complir abans de morir que va arribar a fer. Una teràpia "miracle" li va salvar la vida i la notícia va donar la volta al món. Però fins ara només s'ha aplicat als EUA.

Això pot canviar gràcies a una jove investigadora espanyola, Alena Gros de 38 anys. Segons ha sabut Paper, està donant actualment els primers passos perquè en un o dos anys es puga iniciar a Espanya un estudi semblant a què va ajudar a Judy a alliberar-se del càncer metastàsic pel que a penes li donaven tres mesos de vida. Inclús compta amb els seus tres primers possibles candidats.


Alena Gros va estar set anys treballant amb el científic responsable de la curació de Judy Perkins, el nord-americà Steve Rosenberg. Fa nou anys, després d'acabar el seu doctorat, se'n va anar a Estats Units molt contenta perquè el mateix Rosenberg l'havia seleccionat per a formar part del seu equip en el National Càncer Institute. «Su investigació em pareixia molt interessant. Amb este estímul, Alena va creuar l'Atlàntic, per aprender la seua tècnica, portar-la a Espanya i que els pacients del nostre país també pogueren beneficiarse.

Ara, porta dos anys capitanejant el grup d'Immunoteràpia i Immunologia de Tumors del Vall d’Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) , a Barcelona, i, encara que ella voldria que tot fora més ràpid i senzill, la realitat és que este tipus d'assajos tan personalitzats requerixen molt treball i paciència.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada