diumenge, 25 de novembre del 2018

Els bebes riuen com primats segons la ciència


Un equip especialitzat de la Universitat d'Amsterdam. Afirma que els nostres xiquets, quan riuen, ho fan d'una forma similar als primats i que difereix bastant de com ho fa la resta d'humans.


 L'equip investigador ha estat estudiant clips de rialles entre nens i bebès que ronden edats que van dels 3 als 18 mesos. Partint d'enregistraments de vídeos en línia que es publiquen amb petits rient.

 Per què els bebes riuen com primats?
Els bebes, reien a la mateixa vegada mentre inhalaven i exhalaven, tal com fan els ximpanzés.
Per contra, els nens més grans de les gravacions que van ser estudiades produïen els seus riures lúdiques durant el temps d'exhalació, tal com fan els joves i adults humans.

No obstant això, els petits van canviant gradualment aquesta fórmula, no és una cosa sobtat que variï d'un dia per l'altre.
De tota manera, aquestes dades s'han basat en judicis d'oients i psicòlegs. Actualment, l'estudi està en fase de verificació perquè es validin o no els resultats obtinguts i les anotacions a aquest tema.

L'equip investigador es troba estudiant la possibilitat que hi hagi un vincle entre el nombre de rialles que es produeixen durant la inhalació i exhalació i les raons per les quals vam riure els éssers humans, intentant dilucidar si és una cosa que canvia amb l'edat.

Noticia original
Noticia similar 1
Noticia similar 2 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada