dimarts, 20 de novembre del 2018

L'eixamplament dels tròpics


La comunitat científica porta anys observant que els tròpics terrestres s'estan eixamplant. En un nou estudi, realitzat per l'equip internacional de Paul Staten, de la Universitat d'Indiana en la ciutat nord-americana de Bloomington, este explica com el canvi climàtic segurament continuarà expandint els tròpics en el futur, però la dita expansió potser no mantinga el ritme ràpid que s'ha vist últimament; inclús a vegades podrien contraure's durant algun temps, cosa que provocaria que el ritme varia molt d'any a any i entre zones geogràfiques.

Alguns dels factors que podrien influir en l’eixamplament dels tròpics son: augments en els emissions de gasos amb efecte hivernacle, reducció de l’ozó en l’estratosfera sobre el pol sud, aerosols procedents d’erupcions volcàniques, pol·lució en la troposfera i variacions naturals, incloent canvis en els temperatures de la superfície del mar vinculades als fenòmens climàtics de “El Niño i la Niña”.

Tal com indiquen els autors de l'estudi, donada la complexitat dels factors, és difícil per ara discernir diferències entre les influències naturals i les causades per l'home en l'eixamplament dels tròpics. Però, si les emissions artificials de gasos d'efecte hivernacle i la contaminació antropogènica en general continuen incrementant-se, la intervenció humana tindrà un paper d'inequívoca importància.


Video



Notícia Original


Notícia Relacionada 1


Notícia Relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada