diumenge, 25 de novembre del 2018


La investigadora que portarà a Espanya la 'terapia miracle' contra el càncer.


Una terapia innovadora ‘miracle’ salva la vida i la notícia va donar la volta al món. Però fins ara sols s’ha aplicat a EEUU.

Això pot canviar en els pròxims mesos gràcies a una jove investigadora espanyola, Alena Gros amb 38 anys. Segons ha sabut Pabel, està fent els primers passos per a que en 1 o 2 anys es puga iniciar a Espanya un estudi per a lliurar-se del càncer metastàsic.

Alena Gros va estar 7anys treballant amb un científic, el nord-americà Steve Rosenberg. Fa 9 anys, després d’acabar el seu doctorat, se’n va anar a Estats Units molt il·lusionada perque el mateix Rosenberg l’havia seleccionat per a formar part del seu equip en el National Cancer Institute.  <<La seua investigació li va parèixer molt interessant. Havia aconseguit curar melanoma metastàsic en un gran nombre de pacients amb terapia cel·lular>>.

Amb aquest estímul, Alena va crussar l’Atlàntic, per a <<aprendre la seua técnica, i portar-la a Espanya i que els pacients del nostre país també pogueren beneficiar-se>>.

Ara porta 2 anys capitanetjant el grup de Inmunoteràpia e Inmunologia de Tumors de la  Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), En Barcelona i, encara que ella voldria que tot fóra més ràpid i senzill, la realitat és que aquest tipus d’assaig tan personalitzat, requereixen molt de treball i paciència. <<En el National Cancer Institute èrem 60 persones entre metges, oncòlegs, cirurgians, investigadors… Ací vaig començar sola i ara som 7 persones>>, contava Gros.








Noticia original:

Noticia relacionada 1:


Noticia relacionada 2:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada