dijous, 22 de novembre del 2018

Efecte Pinotxo: descobert un detector de mentides més precís que el polígraf


Un grup de científics acaba de descobrir l'Efecte Pinotxo, un mètode per detectar mentides que seria més precís i eficient que el famós polígraf.
Curiosament, el nom d'aquest mètode, Efecte Pinotxo, és realment peculiar, ja que es basa en la temperatura del front, però també del nas. És que, els canvis en aquestes zones estarien informant d'una persona que no diu la veritat. Han estat investigadors de la Universitat de Granada que han desenvolupat aquest revolucionari mètode.




Aquesta tècnica es basa, segons els investigadors que l'han desenvolupat, en una fórmula de mesurament efectiva que se centra en respostes emocionals del cos humà que es manifesten a través dels canvis de temperatura al davant i nas.
Per arribar a aquesta conclusió, l'equip investigador ha treballat amb un grup de 60 voluntaris que, en proves com la crida a familiars en converses de diversos minuts, i en les que s'havien inventar una mentida, van trobar que el seu mètode era totalment fiable.
Els resultats van ser molt clars.


L'Efecte Pinotxo es mesurava a través de càmeres tèrmiques que monitorizaban als participants durant totes les proves. En les mateixes es va observar que la punta del nas, en mentir, patia un descens de temperatura d'uns 0,3 graus, nombre que ascendia a 0,9 quan es tractava del front.
Sigui com sigui, els especialistes afirmen que aquest mètode no és 100% segur per detectar mentiders, com tampoc ho és el polígraf. Això sí, gràcies a l'Efecte Pinotxo, encara es redueixen més els marges d'error, el que significa que augmenta la seva exactitud fins al 80%, un 10% més que el polígraf actual, reduint molt la possibilitat de falsos positius.


Noticia similar 1
Noticia similar 2
Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada