diumenge, 25 de novembre del 2018

Si desapareixen els mascles, aquests tèrmits seguiran reproduint-se

Segons un estudi realitzat per uns investigadors de la Universitat de Sidney i la Universitat de Kyoto, una espècie de tèrmits conegudes com Gyptotermes Nakajimai és capaç de seguir reproduint-se encara que desapareguen els mascles.

La generació de descendents es realitzaria a través d'ous sense fecundar, però en el que estaria implicada la meiosi. La investigació es va centrar en l'anàlisi de deu colònies diferents de l'espècie al Japó. D'elles, sis no comptaven amb mascles i no apareixien ni en els seus exemplars reproductius obrers ni soldats. Totes eren femelles que s'havien sabut adaptar a l'absència del material biològic necessari per a la reproducció.

  
Segons els investigadors, les colònies sexuals i asexuals es diferencien entre si per la forma del seu cap. Les asexuals la tenien més uniforme en els seus exemplars de soldat que amb la resta d'individus. "Indicant una major efectivitat en la seua defensa gràcies al seu morfología", expliquen. Per això, estes últimes colònies no necessitaven tants soldats, la qual cosa hauria ajudat, segons diuen, a perpetuar eixa línia biològica asexual i a aconseguir que els tèrmits s'adaptaren bé a una gran varietat d'entorns.

D'esta manera, els mascles són prescindibles per al manteniment de societats animals avançades, en les quals van jugar anteriorment un paper social molt actiu.



Notícia original
Notícia 1
Notícia 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada