divendres, 23 de novembre del 2018

Un món sense mascles



Els científics han pogut fer que dos femelles tinguen descendència. Aquest experiment s'ha fet amb ratolins, però de moment no es pot fer a la nostra espècie.
Un futur sense mascles és difícil ja que fan falta per a la reproducció.

Si un gen ve del pare i està inactivat, el mateix gen que ve de la mare té que ser actiu, i al revés. Per aquesta raó, els mamífers no podem reproduir-nos en parelles del mateix sexe.
Encara que al laboratori s’aconseguisca que una femella produïsca espermatozoides, eixos gens estarán inactivats i, aleshores, el feto no serà viable.

Els interés evolutiu dels dos sexes és molt diferent. En el cas de l’ésser humà, l'esforç que fa l'home és mínim, són 5 minuts de coit, i la dona, ha d’estar 9 mesos de gestació  i tindre molta energia.

Els científics han gastat manipulacions genètiques, que són inaplicables als humans, almenys en la seua forma actual. Però els experiments revelen que no hi ha cap problema de principi perquè dos dones es reproduïsquen. Podem imaginar un futur en què els hòmens no siguen necessaris per a la reproducció. Però els hòmens continuaran apareixent en cada generació humana, per més que tinguem dos mares.


Noticia original

Noticia relacionada 1


Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada