dimarts, 27 de novembre del 2018

Apep, la nova serp còsmica de la nostra galaxia


Un equip internacional d'investigadors descobreix una gegantesca formació de pols i gas de diversos anys llum de diàmetre. El recentment identificat fenomen podria indicar la presència de dos estels massius a punt de convertir-se en una supernova. Un equip internacional d'investigadors descobreix una gegantesca formació de pols i gas de diversos anys llum de diámetro.el recentment identificat fenomen podria indicar la presència de dos estels massius a punt de convertir-se en una supernova.

Es tractaria d'un remolí de pols i gas, la forma del qual recordaria a la dels característics rèptils que acompanyaven a la deessa egípcia, causat per la rotació de dos estels massius. Les dades obtingudes fins al moment indiquen sobre les velocitats en la nebulosa suggereixen que almenys un d'aquests astres estaria girant prou ràpid com per disparar una ràfega de rajos gamma de llarga durada (GRB), un dels fenòmens més poderosos del cosmos.

La recentment trobada serp còsmica còsmic podria ser un senyal que aquest sistema binari d'estels es troba en la seva etapa evolutiva final. Segons indiquen els experts, podria mesurar diversos anys llum de diàmetre. Els investigadors estimen que aquest astre acabarà produint una poderosa ràfega de rajos gamma de llarga durada (GRB) quan el seu nucli col·lapsi al final de la seva vida útil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada