dijous, 22 de novembre del 2018



Les multinacionals de l'alimentació rectifiquen i suspenen l'etiquetatge de colors







Les cinc grans multinacionals del consum (Mondelez, Nestlé, PepsiCo, Coca-Cola i Unilever) han fet marxa enrere i suspenen el sistema d'etiquetatge per colors que havien dissenyat per a informar sobre els valors nutricionals dels productes i que tenien previst implementar en alguns països europeus abans de finals d'any. Han pres aquesta mesura perquè no hi ha un criteri que defineixi a Europa la mida d'una porció, que és la unitat de referència que prenen, en lloc dels 100 grams de producte, per assenyalar la quantitat de greixos, greixos saturats, sucres i sal dels aliments.



Aquest sistema, conegut com semàfor nutricional, atorga als aliments el color verd, ambre o vermell en funció de si la presència d'aquests nutrients és alta, mitja o baixa. Aquest mètode, al·leguen les companyies, permet que el consumidor estigui més informat i sigui conscient de les característiques del producte que tria. Fonts de Nestlé sostenen que el motiu pel qual el semàfor que han ideat no utilitza els 100 grams com a referència és que "hi ha una varietat molt àmplia de productes que es consumeixen en quantitats inferiors".



L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), però, es felicita per la rectificació de les empreses. Aquest organisme va arribar a demanar a l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) que impedís la implantació del semàfor pel sector, perquè "les porcions de consum estaven definides per les empreses i eren poc realistes".


Notícia original.






Notícia relacionada










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada