dimarts, 20 de novembre del 2018

Per què els haskys tenen els ulls blaus?



Els huskys criden l’atenció, entre altres coses, pels seus ulls blaus. Encara que hi ha altres razes que també els tenen, la seua alta incidència entre aquests cans siberians ha mantingut la intriga dels científics. Ara un estudi obri una nova via d’investigació que podria no aplicar-se sols a aquests animals, sinó a tots els mamífers en general, inclòs als humans.


Els ulls blaus dels gossos responen genèticament a dues mutacions concretes. La primera i més comú és que porten el «gen merle», que provoca que el seu mant siga de color «mirlo», o salpicat de taques. Una altra opció és que el gos estiga afectat per la «Serie C» el que provoca que l'animal siga totalment blanc i el nas siga extremadament rosat. Però els ulls dels haskys siberians no responen a cap d'aquestes dues variants genètiques. Ara un recent estudi publicat en la revista «PLOS Genetics» pot haver-hi hallat la raó: una duplicació del cromosoma 18, en una zona propera al gen ALX4.


Els responsables han explicat que sols són una còpia d'esta variant cromosòmica, els huskys poden tindre els ulls blaus o heterocromia. Però també s’han trobat exemplars que encara que porten aquesta duplicitat, no l'han manifestat físicament.





Notícia Original

Notícia Relacionada 1

Notícia Relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada