dimarts, 20 de novembre del 2018

Trobat un metode per evitar recaídes del cáncer mes comú

Una intervención oncológica.

Dos estudis describeixen en ratolins com evitar que el carcinoma de la pell reaparesca després del seu tractament.

Científics d’Espanya i Bèlgica han desarrollat una nova tàctica per a evitar que tornen a aparèixer el càncer de pell.Suposa un 80% dels tumors cutanis.Espanya, registra uns 54.000 casos a l’any, segons l'Associació Espanyola de Dermatologia. Al voltant del 2% de tots ells no es poden operar.

Desde 2012, existeix un fàrmac que elimina les lesions,però reapareixen als sis mesos en un 25 % dels malalts. Desvelen el mecanisme de acció del fàrmac, amb el nom comercial d’Erivedge. “Al contrari d’altres tractaments, aquest fàrmac acelera la maduració de les cèl·lules tumorals i promou la seua eliminació”

Els investigadors han demostrat experimentant amb ratolins que utilitzant un segon fàrmac experimental en combinació amb el tractament normal s’eliminen les lesions i s’evita la recaiguda. Hi ha possibilitats de que el mateix tractament funcione en humans.“En els casos en els que no és possible la cirugia i s’utilitza el fàrmac, el càncer sol reapareixer als sis mesos i es generen resistències al tractament”,“Para el melanoma, que es el tumor cutani menys frequent però també el més letal, se han desarrollat tractaments d’inhibidors combinats”.“És possible que la doble inhibició descrita en el treball puga controlar la enfermetat en pacients que necessiten aquest tractament”






Noticia Original

Noticia 1
Noticia 2
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada