dimarts, 20 de novembre del 2018

On van els globus?


Precisament en eixa labor ha estat treballant l'alemany Patrick Glaschke, que ha desenvolupat un programa capaç de simular on pararan els globus que se'ls escapen als xiquets. Per descomptat, la seua investigació té aspiracions més series, com són calcular amb la major exactitud possible les trajectòries de globus d'observació, monitorització de la contaminació, el tràfic, etc...

A partir de les dades meteorològiques de la zona, el programa realitza una estimació de la trajectòria que seguirà el globus. A més, en el seu estudi experimental ha demostrat que un globus d'heli, pot ascendir a més de 10 quilòmetres d'altura, romandre en l'aire més de 24 hores i recórrer una distància de fins a 3.000 quilòmetres. La vida mitjana d'un globus està entre les dos i cinc hores, i en això influïxen de manera decisiva les condicions meteorològiques i el vent.

Però què ocorre realment segons ascendix? El globus s'anirà unflant i o bé es manté surant durant unes hores a pocs quilòmetres d'altura on van perdent heli i acaba caient al mar, a les muntanyes, etc. O no és capaç de resistir la diferència de pressió entre el seu interior i l'atmosfera, per la qual cosa acabarà explotant convertit en una multitud de brillants tires. Gràcies al programari desensenvolupat per Glaschke serà molt més fàcil saber on acaben.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada