diumenge, 25 de novembre del 2018

Fan créixer teixit d'esòfag a partir de cèl·lules mare en un laboratori


Uns científics han aconseguit, mitjançant l'ús de cèl·lules mare pluripotents, crear organoides d'esòfag humà, aquest és l'avanç de l'equip de Jim Wells, al Centre Mèdic de l'Hospital Pediàtric de Cincinnati als Estats Units.

En aquesta fundació es treballa en el desenvolupament de noves formes d'estudiar defectes de naixement i malalties congènites que provoquen problemes gastrointestinals a milions de persones.

Wells i els seus companys són els que primer van aconseguir fer créixer teixit humà de l’esòfag a partir de cèl·lules mare pluripotents, les quals poden formar qualsevol tipus de teixit en el cos.

Altres malalties afecten a l'esòfag i poden reduir la qualitat de vida dels malalts o fins i tot amenaçar la seva vida. Entre elles hi ha el càncer d'esòfag, la malaltia per reflux gastroesofàgic, o l’acalàsia esofàgica.

Aquestes malalties necessiten millors tractaments i trobar-los requereix millor coneixement dels mecanismes genètics i bioquímics.


Aquesta imatge mostra un organoide d'esòfag humà als dos mesos de començar a formar-se a partir de cèl·lules mare pluripotents. (Foto: Cincinnati Children 's Hospital Medical Center)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada