diumenge, 25 de gener del 2015

VACUNAR ALS PAÏSOS POBRES, CADA VEGADA MÉS CAR.

A pesar que la vacunació és una de les formes més eficaces de reduir la mortalitat infantil, un de cada cinc nens no rep totes les vacunes que necessita en el seu primer any de vida, la qual cosa li exposa a malalties previsibles però mortals.
El preu d'immunitzar completament a un nen s'ha multiplicat per 68 en els últims 14 anys: dels 0,57 euros que costava en 2001, s'ha passat a 39,25 euros en 2014. Així ho denuncia Metges Sense Fronteres (MSF).

MSF reclama a les farmacèutiques que reconsiderin els preus de la immunització als països pobres. Concretament, demana a GSK i Pfizer que redueixin el preu de la vacuna contra el pneumococ -que suposa el 45% del cost total de la vacunació d'un nen en aquests països- a uns quatre euros.

La proposta de MSF que les farmacèutiques redueixin els preus als països en desenvolupament es coneix com els "preus diferenciats", i consisteix que aquests es fixen en funció del nivell econòmic de cada país. No obstant això, això no es fa per la por de les empreses al fet que "els països de renda alta vulguin els mateixos preus que els de renda baixa, i al fet que es produeixi un comerç paral•lel on importadors comprin fàrmacs en països de renda baixa i els embenen en els de renda alta".
L'organització lamenta que les ONG humanitàries no puguin accedir al menor preu possible de les vacunes, la qual cosa dificulta que algunes de les persones més vulnerables del planeta, com les quals viuen en camps de refugiats, puguin ser immunitzades correctament.

Notícia original 

Notícies relacionades

Notícies relaciondes. 

Vídeo
/>

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha cridat l'atenció ja que es un motiu per el qual cal movilitzar a la gent. Als paisos menys desenvolupats, els nens no poden ser vacunats el que comporta més morts i malalties previsibles. A més, és encara més difícil vacunar-los quan cada vegada el preu de les vacunes és més alt. Deuriem de concienciar-nos tots per tal d'ajudar i trobar una solució perque tots tenim dret a una sanitat digna.

    ResponElimina