diumenge, 11 de gener del 2015


Un implant flexible fa caminar a ratolins paralítics

Una de les tècniques que ajuden a tractar las lesions en la mèdula espinal es col·locar un dispositiu electroestimulador baix la duramadre. El problema es que estes pròtesis són rígides i freguen amb el teixit nerviós quant es mou, causant inflamació, cicatrius i menyspreu a les poques setmanes.

Un equip internacional de científics, liderats des de l’Escola Politécnica Federal de Lausana (EPFL) en Suiza, ha creat un dispositiu flexible i elàstic que es pot implantar a la mèdula espinal per a estimular-la, elèctrica i químicament, sense causar fricció ni dany tissular. O han batejat com ‘duramadre electrònica’ (e-Dura).
150108_ratones_infograf2-EPFL

Quant aquest implant s’ha insertat en la mèdula de rates paralítiques, els roedors han aconseguit tornar a caminar després d’un període d’entrenament. Els investigadors han confirmat que transcurrits dos mesos no es detecta ningun menyspreu, i calculen que el dispositiu podria funcionar fins casi 10 anys en un pacient humà.

Segons els autors, el potencial de l’aplicació dels nous implants es enorme, ja que també podria ajudar en els tractaments de la epilèpsia, l’enfermetat de Parkinson i la teràpia contra el dolor. El equip te previst realitzar practiques clíniques amb éssers humans, i ja preparen el prototip per a la seua comercialització.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada