dimarts, 6 de gener del 2015

Invasors de l'ecosistema.

La pesca de dos petits silurs al llac de l'Albufera ha disparat l'alarma al parc natural davant la possibilitat que aquesta espècie arreli en les seves aigües. Aquest depredador aquàtic es un perill per al nostre parc natural, i mes concretament, per a les espècies autòctones que l'habiten.

El silur és només un de la trentena d'animals i plantes de la llista negra de les espècies exòtiques invasores a la Comunitat Valenciana, les que ocupen el territori i desplacen a la fauna i flora autòctones fins a fer fins i tot desaparèixer a les nostres espècies autòctones. Aquestes espècies son un autèntic perill i per això alliberar-les està penalitzat, però, per desgràcia molt poques vegades s'hi troba al culpable de tant irresponsable acte, i encara que s'hi mobilitzen equips especials per a conscienciar a la població del perill que corren les espècies autòctones al alliberar aquestes especies, no ha disminuït el nombre d'espècies no-autòctones alliberades al nostre territori. 

Eradicar a aquestes espècies foranes un cop s'han adaptat al medi és en molts casos una missió impossible, ja que aquestes espècies s'adapten i es reprodueixen molt ràpidament. En el cas de l'Albufera s'ha fet un rastreig del llac en el qual les brigades de Biodiversitat han comptat amb l'ajuda de les confraries de pescadors, el que ens fa coneixedors del perill que corre el petit comerç que s'ha establert al voltant de l'Albufera. Per tant, l'aparició d'aquestes espècies no ens aporta res a favor, si no més bé al contrari.



Noticies relacionades:



Vídeo; 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada