diumenge, 11 de gener del 2015

A la cerca del taló d'Aquil.les del càncer de mama

 Hi ha tumors de mama amb certs punts dèbils que els fan vulnerables a algunes terapies. En canvi, hi ha d'altres que són tres vegades més negatius i també no disposen  de marcadors específics on dirigir la teràpia. Un estudi que publica Nature Communication descriu un potencial punt dèbil de este altre tipo de tumors ( els tres vegades més negatius),



Investigadors del Wellcome Trust Sanger Institute han observat que els triple negatius no responen a la hormonoterapia, ni a la quimioterapia ni a la radioterapia. Encara que, poden tindre els dies contats aquests triple negatius.
Carlos Caldas afirma que han trobat un nou gen ( el BCL11A) implicat en el càncer de mama que podria ajudar a buscar nous trataments dirigits.

Els investigadors van recorrer dos camins fins arribar als resultats obtinguts :

  1. Epidemiològic : que consisteix en la fase de busqueda i identificació del gen.
  2. Base de experimentació en el laboratori : van reduir l'activitat del gen en tres mostres de tipus negatiu i van vorer que perdia agressivitat. 
  3. BCL11A : comprovaren que ningún ratolí va desarrollar tumors. 


El BCL11A és un possible candidat per a un tratament contra els triple negatius.

Antoni Llombart, membre de Grupo Solti de investigación en cáncer de mama afirma que es un treball molt interessant  i que hi ha un aspecte especialment positiu.

Noticia original
Altres
Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada