diumenge, 11 de gener del 2015


En busca del taló d´Aquiles del càncer de mama més agressiu



Hi ha tumors de mama amb punts febles que els fan vulnerables a tractaments personalitzats ( hormonals , per exemple ) . Però hi ha altres , els anomenats triple negatius ( al voltant del 20 % dels casos ) , que , a més de ser especialment agressius , no tenen marcadors específics als quals dirigir la teràpia i , per això , tenen menys abordatges farmacològics i pitjor pronòstic . Un estudi que publica Nature Communications descriu un potencial taló d'Aquil·les en aquest tipus de neoplàsies òrfenes de teràpies personalitzades . Investigadors del Wellcome Trust Sanger Institute ( Anglaterra ) han observat que el gen BCL11A es mostra especialment actiu en el desenvolupament i progressió d'aquests tumors , el que el converteix en una atractiva diana a la qual dirigir-se per combatre-ho.
Els investigadors van recórrer dos camins fins arribar als resultats que recullen en l'article. Un és epidemiològic i té a veure amb la fase de recerca i identificació del gen .

El segon camí va ser la fase d' experimentació en el laboratori . En un primer treball els investigadors van afegir un gen BCL11A sobreexpressat en cèl·lules de ratolins i humanes , i van observar que es transformaven en cèl·lules cancerígenes .


Foto

Notícia original 

Link relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada