dimarts, 13 de gener del 2015

Criatures de la nit


Durant dos anys, la fotògrafa nord-americana Portar Scott ha retratat a 42 animals nocturns, els hàbits i sorprenents característiques descriu en el seu nou llibre
La major part de les 1.100 espècies de ratpenat que es coneixen mengen fruita o insectes. Només tres s'alimenten de sang i, malgrat la seva mala fama, no la succionen de les seves víctimes ni maten a aquestes. Després de realitzar una petita incisió a la pell amb les seves dents, afilades com fulles, llepen les gotes de sang que brollen de la ferida de l'animal, al qual sovint ataquen quan dorm. Com que només necessiten petites quantitats de sang cada dia, no solen causar danys als mamífers que mosseguen, encara que sí poden transmetre'ls la ràbia o altres malalties greus.
bioooo.png


El ratpenat vampir comú ('Desmodus rotundus') s'alimenta exclusivament de sang.
A la imatge poden veure a un d'ells, el ratpenat vampir comú, un dels 42 protagonistes de Nocturne (Editorial Princeton Architectural Press)  , el nou llibre de la fotògrafa nord-americana Portar Scott (Denver, 1973).
Durant dos anys, va visitar centres de recuperació, parcs i zoològics dels EUA per retratar algunes de les espècies menys conegudes a causa dels seus hàbits nocturns.
Noticia original 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada