dissabte, 10 de gener del 2015

Després de paràl·lisis parcial tornen a caminar

Els cientifics dels Estats Units han investigat amb ajuda de rates, que si una persona sofreix una lesió medul·lar o paral·lisis parcials poden tornar a caminar gràcies a una teràpia d'estimulació elèctrica i química. Ajudats també amb un arnés robotitzat.

Amb aquest tratament, han observat a les rates que utilitzen per a investigar que és regeneren els nervis. El científic Gregory Courtine va observar que després de dos setmanes de provar aquest tractament amb les rates, elles ja poden còrrer, pujar escales o evitar obstacles.
La teràpia combina una estimulació electroquímica de la medul·la espinal, que imita els senyals que el cervell enviaria normalment per a iniciar els moviments en les extremitats, amb un dispositiu de rehabilitació que ajuda a les rates a romandre en peu.

Courtine i el seu equip injecten a les rates una solució química que desencadenen unes respostes de les cèl·lules nervioses. I 10 minuts després de injectar-li les cèl·lules, estimulen elèctricament la medul·la espinal de les rates amb electrodes. Aquest estudi proporciona la primera prova d'una teràpia que podria restaurar el moviment voluntari del humans, va dir Courtine.
Els investigadors de l'EPFL estan coordinant un projecte europeu amb l'objectiu de dissenyar un sistema de neuroprótesis plenament operatiu per a implantar en humans.

Noticia reial i video:
http://www.lasprovincias.es/20120601/mas-actualidad/sociedad/rata-paralisis-andan-tratamiento-201206011310.html

Noticies relacionades:
http://www.larepublica.pe/23-01-2011/wii-mejora-funciones-motrices

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada