diumenge, 18 de gener del 2015

Sobreviurer al ictus 

Hi ha uns 120.000 espanyols que cada any pateixen un ictus. Un 30% d'aquests accidents acaba en la mort. La Societat Española de Neurología afirma que es la primera causa de mort en les dones. 
Jorge M.Revert publica un articul sobre l'ictus i narra la seua història tal i que així : 

Ell tornava de fer la compra i un petit mareig es va apoderar d'ell. Va seurer a un banc i va demanar ajuda. Seguidament ja no era un mareig, sinó que va pedrer el poder sobre el seu braç i cama dreta. El periodista tenia un ictus. Una hora després el periodista, i el seu fill eren a l' hospital. El periodista havia perdut absolutament el control sobre el seu cos, sols vomitaba. El metge afirmava que no hi havia res qeu fer, i el pacient guardant un poc l'humor li deia que donava massa informació. Obligat a passar la nit allí sobre la vigilancia dels metges, la cosa va empijorar...I de sobte va entrar en un somni profun de 30 hores. El pacient veia doble i va pedrer la mobilitat absoluta de cama i braç dret.


Milers d'espanyols el sufreixen i hi ha que tindrer paciencia per intentar recuperar al màxim les habilitats anteriors al ictus.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada