diumenge, 11 de gener del 2015

Amb cèl·lules mare es pot curar l'ictus

El treball està basat en l'eficàcia de la teràpia cel·lular per a la recuperació de les persones afectades per un ictus.

Per a els experts sorgixen solucions terapèutiques eficaços, ja que les existents en l'actualitat se llimiten a restaurar el decorriment sanguini en la zona danyada.
La solució proposta pels experts de l'IDIS consistix en estimular els mecanismes de reparació espontanis que experimenten els pacients que aconseguixen superar la malaltia i acurtar els períodes de recuperació. Els seus resultats apunten a l'eficàcia de l'us de cèl·lules mare adultes circulants en sanc.


El treball realitzat a partir de l'identificació de dianes cel·lulars associades en la recuperació neurològica i funcional que se dona de manera espontanea en pacients d'ictus. Este estudi es realitzà en l'Unitat d'Ictus del CHUS, a on se controlà l'evolució clínica dels pacients seleccionats durant un any. Una volta identificades les cèl·lules capaces d'originar la recuperació, se treballà en elles en el laboratori per a fer transplants in vitro i se realitzà un seguiment de la seua evolució mediant tècniques no invasives. Finalment, se testà el mètode en animals en bons resultats.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada