diumenge, 11 de gener del 2015

Sals de bany: Droga zombie/canibal

Quan en 2012, Rudy Eugene, de 31 anys d'edat, va ser abatut a tirs per escarotar els carrers de Miami nu, atacant un vagabund i arrancant-li el 75% del seu rostre, una droga va captar l'atenció de la societat nord-americana a causa de la terrible naturalesa del delicte. La notícia va traure a la llum un al·lucinogen que es coneix com "sales de baño". Encara que és sovint descrita com el "nuevo LSD", les sals de bany, de fet, no tenen molt en comú amb l'al·lucinogen que es va fer popular a partir dels anys 60. Ambdós fàrmacs són drogues sintètiques, però les similituds no fan referència als principals efectes de la droga.

 Mentres que el principal efecte de la LSD és crear al·lucinacions i distorsions visuals en la percepció de temps i espai, depenent de la dosi empleada, les "sales de baño" són, de fet, un producte químic semblant a l'amfetamina, al contindre metilenedioxipirovalerona (MDPV) , mefedrona i pirovalerona.

Les sals de bany es poden fumar, inhalar o injectar. Les al·lucinacions poden ser un efecte secundari, però els principals efectes són semblants als d'altres estimulants, com la cocaïna, el vidre o la metanfetamina. Els principals efectes psicoactius inclouen major estat d'alerta, eufòria, agitació, pressió arterial alta i augment del ritme cardíac. Els consumidors coincidixen al descriure una força descomunal, una inhibició del dolor i una calor interna extrem que causa que es despullen. Però eixos són només els efectes menys perjudicials, ja que moltes vegades s'han reportat efectes severs com ara agressivitat, paranoia, psicosi, depressió, pensaments suïcides i inclús la mort.

A pesar que es coneix a esta droga com a sals de bany, no té res en comú amb les que utilitza la gent per a relaxar-se en la banyera. En el mercat de la droga, les sals de bany són conegudes també amb altres denominacions com a colom roja, púrpura, onda lunar, marfil pur, onada de marfil, cel de vainilla, benedicció o rellamp blanc.

És relativament barata i pot ser trobada en el mercat per 20 dòlars (15 euros) . Les sals de bany han sigut vinculades a un augment alarmant en el nombre de visites a les sales d'emergència en tot Estats Units.

Els pacients amb la síndrome conegut com "deliri amb excitación" després d'haver consumit sals de bany també poden patir de deshidratació, deteriorament del teixit muscular i insuficiència renal. Però el més alarmant és l'agressivitat extrema que presenten els consumidors, que ha sigut comparada amb actes caníbals a causa de la seua brutalitat.

 Els primers resultats indiquen que esta substància sintètica té un alt potencial d'abús i d'addicció. Els consumidors de les sals de bany han informat que la droga desencadena capritxos intensos (o una necessitat compulsiva de consumir la droga de nou) i que és altament addictiva. El consum freqüent pot resultar en la tolerància, dependència, i en forts símptomes de la síndrome d'abstinència si es deixa de prendre la droga sobtadament.

Notícia original:


Notícia relacionada:


Vídeo:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada