dilluns, 12 de gener del 2015

El programa Cepheus inguanyable al Poker

Investigadors de l’Universitat de Alberta (Canadá) han creat un programa informàtic anomenat Cepheus. La seua funció es no pedre mai una partida a Poquer, ja siga amb altres maquines o profesionals del joc. Tot açò es gracies a un logaritme creat per diverses equacions matemàtiques basades en les normes del joc.

Aquest programa consta de 260 terabytes d’informació, 1000 vegades més de l’informació que consta la versió de Wikipedia en Angles. Per tal d’entrenar-se, el programa va competir contra si mateix durant 2 mesos amb 4000 ordenadors, que va fer que puguera emmagatzenar tot tipus de combinacions per a calcular quina es la millor opcio (retirar-se, passar, igualar o apostar més) en cada moment.

No obstant tot això, el programa no guanya totes les mans. Els investigadors afirmen que Cepheus perd possibilitats de guanyar en la primera ronda quan no es ell qui repartix les cartes. Creuen que aquests tipus de programes poden ser beneficiosos per a casos en els que tenim una informació imperfecta.

-Noticia original

 -Noticia relacionada



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada