dilluns, 12 de gener del 2015

Cap a un nou tractament de l'al·lèrgia infantil al blat


Un nou estudi dut a terme per investigadors del Centre de Biotecnologia i Genòmica de Plantes -CBGP(UPM-INIA)-, juntament amb el Servei d'Al·lèrgia de l'Hospital Infantil Universitari Xiquet Jesús de Madrid, va comprovar que la majoria dels xiquets sotmesos al nou tractament d'immunoteràpia oral va aconseguir al final del procés menjar 100 grams de pa de blat sense presentar efectes adversos, superant així el perill d'ingesta accidental al que sempre estan exposats els pacients amb aquesta al·lèrgia.

Açò podria ser la base per al desenvolupament d'assajos clínics amb major nombre de pacients per a avaluar el benefici terapèutic d'aquest nou enfocament en el tractament d'aquest tipus d'al·lèrgia. El blat és un dels aliments que més freqüentment produeix al·lèrgia en els xiquets (al voltant d'un 35% a l'edat de 12 anys). El tractament més comú per a aquest tipus de malaltia és evitar el consum de blat, però açò pot comportar un desequilibri nutricional a causa de l'edat dels menors.

Els resultats d'aquest estudi podrien ser la base per a assajos clínics amb major nombre de pacients i avaluar el benefici terapèutic d'aquest nou enfocament.





Cinc dels xiquets estudiats van finalitzar amb èxit el tractament en 24 dies, i 6 mesos després tots els pacients van mantenir bona tolerància a 100 grams de blat diari. D'aquesta forma, la majoria d'aquests xiquets sotmesos a immunoteràpia oral van aconseguir menjar 100 grams de pa de blat al final del procés, i per tant, podrien consumir blat i productes derivats, superant el perill de la ingesta accidental.

Links:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada