lunes, 26 de enero de 2015

Neuròlegs, cardiòlegs o ambdós?


En un dels cursos d'estiu que imparteix cada any la UIMP de Santander el Dr. Valentín Fuster, cardiòleg, va alertar de les possibles cardiopaties que es poden tindre quan parlem del Alzheimer .

La insistència del director del Centre Nacional de Recerques Cardiovasculars espanyol a lligar malaltia d'artèries i *arterioles amb l'Alzheimer anava més enllà del desafiament científic que suposa aprofundir en les raons d'una patologia d'enorme prevalença i formidable cost en sofriment i euros com és l'Alzheimer. Aprofundir en la bilateralitat que s'estableix entre la neurologia i la cardiologia  equivaldria també a destacar que, si aquesta relació acaba demostrant-se, la promoció de la salut cardiovascular tindria un objectiu més ampli que el únicament protegir als gots sanguinis.

Els bons científics ara estan dispostos a profunditzar en el coneixement i la relació d'aquestos dos conceptes. Afortunadament ja hi ha financiació suficient per a aquest propòsit.
També s'obriran altres línies d'investigació sobre la diabetis, la resistència a la insulina, malalties vasculars i demències així com tractar de saber els factors hereditaris que afecten en els processos vasculars i canvis cerebrals.

Si les dades optesses d'aquest estudi marquen causalitat es dedicaran estudis a avaluar el paper preventiu neurològic de la promoció de la salut cardiovascular.

Noticia original

Noticia relacionada

Noticia relacionada

Video

No hay comentarios:

Publicar un comentario