divendres, 30 de gener del 2015

São Paulo tallarà l’aigua cinc dies a la semana si persisteix la sequera.


Després de dues temporades de pluja molt per sota de la mitjana històrica, São Paulo pateix la pitjor sequera de l'últim segle. 

Si no plou bastant com per recuperar la presa que preveeix les canonades de la ciutat, la compañia que proveeix São Paulo ha anunciat que la ciutat es quedarà cinc dies per setmana sense aigua a partir d'abril. Segons els meteoròlegs, no plourà molt, i la falta d'aigua es va convertint en una obsessió per als paulistes. 

Els ciutadans ja s'enfronten a baixades de pressió que duren fins 18 hores al dia, i depenent de les zones, a talls d'aigua. La sequera afecta bona part de l'Estat de São Paulo, per aquest motiu les restriccions no només afecten als habitatges, sinó a indústries i a agricultors que han de reduir el reg. 

Fins ara, l'únic plà d'emergència consisteix a tancar les aixetes. Ni indústries, ni hospitals, ni escoles, ni l'Estat de São Paulo té un pla B que pugui posar-se en pràctica en cas que les preses s'esgotin completament. Les alternatives utilitzades en São Paulo fins ara són els pous que capten aigua al subsòl i els camions cisterna. Les dues opcions són també recursos limitats i a les que no tothom té accés. 
Els alcaldes de 30 municipis de l'Estat es van reunir dimecres per exigir un comitè de crisi que elabori i divulgui un pla d'emergència.

La sequera és una crisi de doble tall que afectarà el subministrament elèctric. El model brasiler d'obtenció d'electricitat es ssutenta en centrals hidroelèctriques dependents de reserves que ja estan molt a prop del seu límit. Per tractar d'evitar les apafades, el Govern ha recorregut a les centrals termoelèctriques, que són molt més contaminants i cares. 



Notícia original

Noticies relacionades:

-La sequera arriba al carnaval de Brasil.
-La sequera al Brasil activa plans per eventuals racionaments. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada