dilluns, 12 de gener del 2015

       PINTURES RUPESTRES MES ANTIGUES DEL MON
                               
                                      

La cova del Castell de Cantàbria (nord d'Espanya) podria tenir les pintures rupestres més antigues datades fins al moment, segons es va publicar ahir a Nature News.

Amb 1 data aproximada de 40.800 anys, les pintures de la cova del Castell de Cantàbria han estat datades com una de les primeres realitzades pels humans moderns, encara que també van poder haver estat realitzades pels Neandertals. Segons assenyala A. Pike, investigador arqueòleg de la Universitat de Bristol (Regne Unit), basant aquests resultats en les datacions realitzades pel seu equip, després d'estudiar dotzenes de pintures d'un total d'11 coves del nord d'Espanya. No obstant això, segons LG Straus (expert de la Universitat de nou Mèxic, Alburquerque), és una afirmació especulativa, ja que està basat en una datació que es podria veure alterada per contaminacions de les mostres estudiades.

2 comentaris:

  1. Hola Tomàs! M'ha semblat molt interessant aquest post perquè aquest tema de les pintures rupestres m'agrada molt i està molt ben redactat, M'ha servit per a saber un poc més sobre aquest tema.
    Saluts.

    ResponElimina
  2. Hola Tomàs! M'agrada molt aquesta noticia però sobretot el que significa, que tenim a Espanya les expressions artístiques més antigues i de més valor de tot el món.
    Gràcies per publicar-ho i fer-ho saber!
    Fins demà

    ResponElimina