dilluns, 12 de gener del 2015

El mecanisme cerebral que ens incita a consumir glucosa

Noticia original

La glucosa és un component dels carbohidrats i la principal font d'energia per al cervell. Uns cientifics han fet estudis amb rates i han descobert un mecanisme que pareix notar quanta glucosa arriba al cervell.

Es creu que aquest mecanisme podria desempenyar un paper molt important en moldetjar la nostra preferència per aliments dolços o amb hidrats de carboni.

La glucosa és un aliment molt important per al cervell que abans era difícil d'aconseguir per això ara tenim preferència per els aliments que la contenen

Els investigadors tenien la hipotesi de que una enzina anomenada glucoquinasa podia exercir un paper relevant en promoure el nostre desig per la glucosa. La glucoquinasa esta implicada en la deteccio de la glucosa en el fetge i el pancrees, i esta present en un area del cervell que regula varies funcions essencials.

Les rates van estar 24 hores sense mengar. Augmentan així considerablement els nivells de activitat de la glucoquinasa. Despres els donaven acces a unes solucións de glucosa. Així com a el seu mengar normal. Quan els cientifics incrementaven l'activitat de la glucoquinasa utilitzant un virus, les rates preferien la glucosa i quan l'activitat de la glucoquinasa era menor, consumien menys glucosa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada