diumenge, 11 de gener del 2015

Lovejoy, el cometa verd dels 13.000 anys.

El cometa Lovejoy, amb el seu característic color verd, s'acostara a 70 milions de quilòmetres de la Terra. El cometa animara les gelades nits de gener ja que serà visible a simple vista i estarà ben posicionat per a ser fotografiat. Sens dubte un bon començament d'any per als observadors astronòmics.

 S'anomena C/2014 Q2 Lovejoy. La ''C'' indica que no té període conegut amb exactitud. El 2014 indica que l'any del descubriment, i la ''Q'' indica que va ser descuberta en la 16ª quincena de l'any, que equival a la segona meitat del agost. El ''2'', que va ser el segon cometa descubert en eixa meitat.

El nom de ''Lovejoy'' ve del astronom Terry Lovejoy, un aficionat austalià que la descubert. I lo de afiniconat és perquè el senyor Lovejoy, de 48 anys, ha descobert 5 cometes.

Al començar el 2015, el cometa ha arribat a una magnitud aproximadament de 4,5 , un poc menys brillant que la estrella polar, pero visible a simple vista.


El 20 de gener contarem amb Lluna nova per el que del 15 al 25 de gener gaudirem de unes condicions molt bones per a observar-lo.

 

Notícia Original

Notícia relacionada

Lovejoy 

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada