dilluns, 12 de gener del 2015

un nou mètode anticopceptiu

Un nou mètode anticonceptiu sense hormones i reversible



L'investigador de l' Institut de Biotecnologia de la Universitat Autònoma de Mèxic ( UNAM ) , Alberto Darszon , ha descobert un nou mètode anticonceptiu per a l qual no és necessària la utilització d'hormones i que a més és completament reversible . Aquest revolucionari troballa es basa en que igual que altres cèl·lules , els espermatozoides ( que també són cèl·lules reproductives ) posseeixen canals iònics que els permeten intercanviar substàncies químiques amb el seu entorn , els permeten moure i fecundar . En bloquejar aquestes vies de comunicació , la barata entre l'òvul i l'espermatozoide no es produeix i , per tant , no existiria la fecundació .
 
La creació d'una substància que impedeixi aquest intercanvi químic entre espermatozoide i òvul suposaria un tractament anticonceptiu orientat als homes , efectiu , no hormonal i reversible , ja que els seus efectes només serien patents mentre s'estigués prenent el fàrmac .
 
" Portem molts anys intentant entendre com es mouen diferents substàncies a través de la membrana de l' espermatozoide ycreemos que tenim pistes per poder arribar a un inhibidor específic que pugui interrompre la seva capacitat per fecundar " , afirma Darzson .
 
Inhibir els canvis de concentració iònica amb càrrega elèctrica dins i fora de la membrana de l'espermatozoide , seria la clau per impedir processos cel·lulars com el de la fecundació . Ara , només resta trobar algun bloquejador que intervingui en aquest procés .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada