dissabte, 31 de gener del 2015

DESENVOLUPAT UN MEDICAMENT CAPAÇ DE FRENAR ELS DANYS DE LA RADIACIÓ.




Segons el líder de la investigació, Gábor Tigyi, investigador del Centre de Ciències de la Salut de la Universitat de Tennessee, es tracta d'un fàrmac que es produeix a la sang i que afavoreix la cicatrització, també el produeixen els càncers resistents a la radioteràpia. S'utilitza la capacitat del càncer per a fer front a la radioteràpia per a combatre els efectes nocius de l'exposició a la radiació ionitzant.

El medicament derivat d'aquest compost, denominat LPA, podrà protegir a les persones que es troben exposades a un alt nivell de radiació com per exemple deprés de l'accident a Fukushima. Aquest fàrmac, propicia la reparació de l'ADN fet malbé després la radiació i atura la progressió de la mort cel·lular deixant que l'ADN es repare. Promou el creixement cel·lular i en conseqüència la reparació dels teixits. Ja ha estat provat en ratolins, on ha tingut una gran eficàcia curant el 93% d'ells.

Encara que aquest fàrmac podria utilitzar-se en catàstrofes com la de Fukushima, els investigadors estan centrats en els malalts de càncer que deuen tractar-se amb radiacions, ja que d'aquesta manera atenuarien els efectes secundaris de la radioteràpia. Aquest també podria servir per als astronautes, contra la radiació dels rajos còsmics o davant d'un atac terrorista.

Aquesta investigació suposa un gran avanç mèdic, ja que fins aquest moment no es comptava amb cap tractament que servira contra les radiacions, fins ara aquests danys solament es podien curar de forma pal·liativa: intentant alleujar símptomes, però no hi havia forma d'atacar les causes.


Notícia original:

Notícies relacionades:

-Més notícies sobre els efectes de la catàstrofe a Fukishima

-Radiació a Mart


Vídeo:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia és molt important per a la salut humana, ja que aquest gran experiment provat amb ratolins, s'aconseguirà disminuir els efectes nocius produïts per la radiació en persones. És molt interessant informar-se sobre aquest tipus de notícies, ja que així ens podem adonar que els humans cada vegada estem més protegits a qualsevol efecte dolent cap a nosaltres i que a poc a poc es facilitarà i millorarà, com per exemple ha dit la nostra companya, les condicions dels astronautes, protegint-los de la radicació dels raigs còsmics entre d'altres problemes per a la societat.

    ResponElimina